Follow us on

Ketelonderhoud

Ik sta ook in voor het onderhoud aan uw installatie:

 

(Twee)Jaarlijks onderhoud

 

Net zoals je wagen heeft je ketel regelmatig onderhoud nodig.  Het is zelfs wettelijk verplicht.  Voor een mazoutketel elk jaar, een gasketel om de 2 jaar.  Dit wettelijk onderhoud van je centrale verwarming bespaart niet enkel je portemonnee.  U geniet ook van een comfortabele warme woning, zonder gevaar voor uw gezondheid of veiligheid.   Doe het echter niet alleen omdat het verplicht is.  Een regelmatig en grondig ketelonderhoud levert je immers niets dan voordelen op.

 

Voordelen van ketelonderhoud

 

 ○ Minder kans op defecten.  En sprekend uit ervaring, problemen komen altijd op de meest ongepaste momenten.

 ○ Je verhoogt de levensduur van je ketel.

 ○ Beter voor het milieu.  Door de vooruitgang stoten de nieuwe generatie ketels veel minder CO² uit.

 ○ Minder verbruik.  Een onderhouden ketel verspilt minder energie en presteert beter.

 ○ De overheid biedt steun, want je kosten voor onderhoud zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Samengevat: je bespaart geld.

 

Omdat een onderhouden ketel beter presteert, minder verbruikt, minder kost aan herstellingen, langer meegaat dan een slecht onderhouden ketel en je de kosten fiscaal kan aftrekken.

 

 

Wat houdt een ketelonderhoud in?

 

Bij een ketelonderhoud wordt de ketel schoongemaakt, het roet uit de ketel gestofzuigd, metingen uitgevoerd en de ketel terug afgesteld voor een perfecte verbranding.  Achteraf ontvang je een rapport over je ketel.  Een standaard onderhoud duurt gemiddeld 1 à 1,5 uur voor een gasketel en 1,5 à 2 uur voor een mazoutketel.

 

De zomer is het ideale tijdstip om je ketel te laten onderhouden.  Zo verlaag je het risico op onaangename problemen in de winter wanneer je uw ketel het hardst nodig hebt.

 

Webdesign by