Follow us on

Hoogrendementsketels

 

Is een condensatieketel geen optie, bijvoorbeeld door het verplicht gebruik van een gemeenschappelijke schouw in een appartementsgebouw, dan is er uiteraard nog altijd de traditionele verwarmingsketel.  Ook hier hebben recentelijke technische ontwikkelingen een possitieve invloed gehad op het rendement en het milieuvriendelijke karakter.

 

Bij klassieke verwarmingsketels worden de rookgassen niet gerecupereerd, maar afgevoerd via de schouw.  Vandaag wordt dat systeem echter geleidelijk vervangen door een gestuwde afvoer.  Ketels hiermee uitgerust, zijn vaker gemakkelijker te installeren, leveren iets betere prestaties en zijn bijgevolg zuiniger.

Het principe: om het gas te verbranden heeft de ketel verse lucht nodig.  Ook de rookgassen moeten uit de woning worden afgevoerd.  Bij de natuurlijke afvoer haalt de ketel de verse lucht uit de ruimte waar deze geinstalleerd is en voert hij de verbrandingsgassen af via een klassieke schouw.  Verwarmingsketels met gestuwde afvoer halen de verse lucht voor de verbranding niet uit hun eigen omgeving maar wel buiten het gebouw waar ze ook de rookgassen uitstoten.  Beide operaties gebeuren via speciale buizen die daarvoor ontworpen werden.

 

Ik geef u de keuze uit een gamma moderne, zuinige, ecologische en betrouwbare verwarmingsketels met hoge prestaties.  Zowel voor schouwaansluiting als met gestuurde afvoer. Om uw droomcomfort te verwezenlijken sta ik u dan ook graag bij met mijn vakkundig advies.

 

 

 

 

Back

Webdesign by